• تاریخ انتشار : 1404/04/04 - 19:10
  • تعداد بازدید : 55
  • تعداد بازدیدکننده : 43
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

در جلسه کمیسیون گردشگری شورای شهر مطرح شد؛ اقدامات شهرداری رشت در خصوص اسکان موقت در شرایط خاص | ضرورت مرمت و نورپردازی پل خشتی چمارسرا

جلسه کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر رشت ظهر چهارشنبه با محوریت ارائه گزارش اقدامات شهرداری رشت در خصوص اسکان موقت در شرایط خاص به ریاست محمدحسن عاقل‌منش و با حضور محسن سماکچی دیگر عضو کمیسیون در ساختمان شورا برگزار شد.

 

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل شورای شهر رشت، محمدحسن عاقل‌منش در ابتدای این جلسه ضمن گرامیداشت هفته قوه قضاییه و یاد و خاطره شهید سرافراز شهید بهشتی و یاران شهیدشان، عنوان کرد: برای عزیزانمان در مجموعه قوه قضاییه، که تأثیر بسزایی در ثبات مملکت و مقابله با نیروهای نفوذی و سرسپرده دارند، آرزوی موفقیت دارم.

 

رئیس کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به جنگ تحمیلی ۱۲ روزه از سوی رژیم صهیونیستی، خاطرنشان کرد: در ۱۲ روز گذشته جمعی از سرداران دلیر و شجاع، دانشمندان هسته‌ای و مردم مظلوم و بی‌گناه کشورمان در حمله ددمنشانه رژیم صهیونیستی و با کمک مزدوران و سرسپردگان در داخل کشور به شهادت رسیدند که با مقاومت و دفاع بازدارنده نیروهای مسلح و همگرایی مردم و گروه‌های مختلف، پیروزی ایران اسلامی رقم خورد. یاد و خاطره شهدای این جنگ تحمیلی ۱۲ روزه را گرامی می‌دارم.

 

محمدحسن عاقل‌منش با اشاره به در پیش بودن ایام سوگواری محرم و صفر تصریح کرد: با انسجام و همدلی بیشتر حول محور اسلام عزیز و رهبری شجاع و باصلابت انقلاب ، می‌توانیم در برابر دشمنان قسم‌خورده ایران اسلامی بایستیم و به پیروزی و توفیق دست یابیم.

 

وی در ادامه در خصوص بسته‌های تشویقی سرمایه‌گذاری شهرداری رشت افزود: قصد داریم نسبت به جذب سرمایه‌گذاران در شهر رشت اقدام کنیم و با بسته‌های تشویقی از یک سو مشکلات و نیازمندیهای زیرساختی رشت رفع شود و از سوی دیگر نظر سرمایه‌گذاران در حوزه‌های مختلف جلب شود. در همین راستا انتظار می‌رود نظرات کارشناسی در این زمینه ارائه شود و پیش از ارائه بسته‌های تشویقی، کمیسیون گردشگری به جمع‌بندی مناسبی دست یابد.

 

عاقل‌منش همچنین بیان داشت: ساماندهی گاری‌کبابی‌ها و ون‌کافه‌ها که از موضوعات مرتبط با کمیسیون گردشگری است در کمیسیون تلفیق مطرح شد و از آنجا که از وظایف ذاتی سازمان مدیریت مشاغل شهری است، از دستور کار کمیسیون تلفیق خارج شد و مقرر گردید نظر مشورتی اعضای شورا ارائه شود. در این خصوص نیز کمیسیون گردشگری از نظر مشاوران و صاحب‌نظران بهره‌مند خواهد شد.

 

رئیس کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر رشت در ادامه به موضوع اقدامات شهرداری رشت در خصوص اسکان موقت در شرایط خاص پرداخت و گفت: نیروهای مسلح جواب دندان‌شکنی به دشمن دادند و در حال حاضر آتش‌بس برقرار شده است اما این موضوع در شرایط جنگ و یا صلح کاربرد دارد و باید تدابیر لازم از سوی مدیریت شهری اندیشیده شود. امکانات حداقلی از گذشته داشته‌ایم. ظرفیت سایر ادارات و سازمان‌ها و همچنین مدارس نیز استفاده شده است. امروز بررسی خواهیم کرد شهرداری رشت در این ایام چه اقداماتی را در زمینه اسکان اضطراری انجام داده تا با شناخت نواقص، برای آینده برنامه‌ریزی مناسب‌تری صورت بگیرد.

 

محمدحسن عاقل‌منش با تأکید بر ضرورت بهسازی و نورپردازی پل خشتی چمارسرا خاطرنشان کرد: این پل تاریخی یکی از نمادهای هویت شهر رشت است و می‌تواند با بهسازی و نورپردازی به یکی از جاذبه‌های گردشگری و تاریخی شهر رشت تبدیل شود. انتظار می‌رود با همراهی دیگر دستگاه‌ها و بهره‌مندی از نظرات کارشناسان، این موضوع در دستور کار قرار بگیرد و پیگیری شود.

 

محسن سماکچی، دیگر عضو کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر رشت، افزود: در شرایط بحران، شهرداری و به‌ویژه سازمان آتش‌نشانی نقش کلیدی و بی‌بدیلی ایفا می‌کنند. در همین اتفاقات اخیر که از خائنین داخل کشور ضربه خورده‌ایم، در روزی که برای شهر صنعتی سفیدرود رشت حادثه‌ای رخ داد، این نیروهای آتش‌نشانی و خدمات شهری شهرداری رشت بودند که بلافاصله پای کار آمدند و در میدان حاضر شدند. با جلسات متعدد در این شرایط کاری پیش نمی‌رود و نیاز است دستگاه‌های مختلف پای کار باشند.

 

عضو شورای اسلامی شهر رشت تصریح کرد: زیرساخت‌های مناسبی وجود ندارد و تنها دو سالن سرپوشیده برای اسکان موقت موجود است. امیدواریم هیچ آسیب و گزندی به کشور و مردم کشورمان نرسد که منجر به سردرگمی و گرفتاری مردم نشود، اما اگر اتفاقی نیز رخ دهد، همین مردم باید به داد یکدیگر برسند. همین مردم پای کار خواهند بود و به یکدیگر کمک خواهند کرد.

 

محسن سماکچی همچنین در خصوص مرمت پل خشتی چمارسرا و نورپردازی آن، خاطرنشان کرد: یک پل خشتی اگر در هر کشور و در هر استانی بود هزاران بازدیدکننده داشت. تاریخ و قدمت این پل، بخشی از هویت رشت است و انتظار می‌رود میراث فرهنگی عملکرد مناسب‌تری در حفظ و احیای این آثار ارزشمند داشته باشد.

 

سماکچی تأکید کرد: اگر به شهرداری اجازه بدهند، مدیریت شهری پیگیری خواهد کرد و پل خشتی چمارسرا را احیا خواهد نمود. اگر قلبشان برای هویت و تاریخ رشت و گیلان می‌تپد، باید چنین اجازه‌ای بدهند.

عقیل سرافراز به نمایندگی از معاونت خدمات شهری شهرداری رشت عنوان کرد: ستاد بحران شهرداری رشت به ریاست شهردار از روز نخست جنگ تحمیلی به صورت روزانه برگزار شده و بخشی از کار مربوط به اسکان اضطراری در این شرایط بود و سعی کردیم امکانات حداقلی را برای آنها فراهم کنیم.

 

مدیر پیشگیری و رفع تخلفات شهری رشت ضمن گرامیداشت یاد و خاطره تمامی شهدا و هموطنانی که مظلومانه به شهادت رسیدند اعلام کرد: شهرداری 12 نقطه را برای اسکان اضطراری در نظر گرفته است. سالن ورزشی حجاب، سالن ورزشی شهید سلیمانی، زمین چمن چمران، پارک های آب آسیاب، دمنوش، کشاورز، مفاخر، سیمرغ، گیلانه و توحید، قدس، دانشجو و پارک ملت اماکن در نظر گرفته شده هستند.

 

عقیل سرافراز در ادامه تصریح کرد: تلاش بر این بوده است تا آنجا که امکانپذیر است به سمت ورودی های شهر و اماکن دارای حداقل امکانات ضروری برویم و برای اسکان موقت کمتر به سمت پارکها برویم. سرپوشیده بودن، آب و برق، سرویس بهداشتی، سیستم سرمایشی و گرمایشی، پارکینگ، نمازخانه و وضوخانه از اولویت های ما در اعلام نقاط اسکان بود.

 

سرافراز بیان داشت: آمادگی داریم در یک ساعت سالن های تحت اختیارمان را در اختیار هلال احمر قرار دهیم تا آماده اسکان شوند و تمام مدیران مناطق مسئول محل اسکان منطقه خود هستند. همچنین در نظر داریم از ظرفیت انبوه سازان نیز استفاده کنیم تا اگر تمایل داشتند خانه هایی که تقریبا آماده شده اند در شرایط جنگی به طور موقت در اختیار مردم قرار بگیرند.

 

وی افزود: کانکس هایی در ورودی های شهر در نظر گرفته خواهد شد که راهنمای مسافران در شرایط خاص باشند و به سمت اماکن اسکان اضطراری هدایت کنند. آتش نشانی نیز آمادگی لازم را دارد تا در صورت نیاز خدمات رسانی مناسبی داشته باشد. ظرفیت تانکرهای فضای سبز را نیز استفاده کرده ایم و در اختیار سازمان آتش نشانی قرار داده ایم.

 

علیزاده معاون اجتماعی سازمان فرهنگی شهرداری رشت نیز اظهار داشت: انتظار می رود تمامی دستگاه های مرتبط در کنار شهرداری رشت باشند تا در خصوص اسکان اضطراری دچار چالش نشویم. متاسفانه در اینگونه موارد شهرداری رشت تنها است و انتظار می رود دیگر دستگاه ها پای کار باشند.

 

مازیار دارایی مشاور کمیسیون گردشگری شورای شهر رشت گفت: اگر جای شهردار بودم از همین تهدید فرصتی ایجاد می کردم و درخواست رفع کمبودها و امکانات را مطرح می کردم. از سوی دیگر تهیه زیرساخت بر عهده شهرداری است اما اسکان بر عهده شهرداری نیست و این موضوع به دلیل ارتقای سطح امنیت است. ضمن اینکه پارکها شرایط مناسبی برای اسکان جنگ زده ها ندارد.

 

دکتر موسوی دیگر مشاور کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر رشت تصریح کرد: پناهگاه موضوع بسیار ضروری برای شهر رشت است. همان پناهگاه می تواند برای اسکان موقت نیز استفاده شود. در جنگ هوایی پناهگاه ها می توانند جان شهروندان را نجات دهند و این موضوع پدافندی است و باید در دستور کار قرار بگیرد. نکته دوم میزان نقش آفرینی شهرداری است. شهرداری می تواند پلتفرمی فراهم کند که اگر درخواستی در شرایط حساس مطرح می شود ادارات مختلف در قالب آن پلتفرم پاسخگو باشند تا ثبت شود. راه اندازی پلتفرم برای موضوعات بحرانی نیز از موضوعات پدافندی است و نگرانی های امنیتی را نیز با توجه به احراز هویت افراد رفع می کند.

 

دکتر میثم نواییان در خصوص جاذبه های تاریخی شهر رشت و ضرورت  عنوان کرد: برخی جاذبه ها در بحث رشتگردی مورد توجه قرار گرفته است اما برخی جاذبه ها همچنان مغفول مانده است و نیاز است روی آنها کار شود. پل تاریخی چمارسرا سالم است اما علفزارها، اطراف آن را پوشانده است. این پل ثبت ملی است و در مسیر مناسبی قرار دارد. نیاز است این پل در ابتدا گیاه زدایی شود. در قدم دوم می توان با نورپردازی مناسب به جذابیت این پل اضافه کرد و پس از آن در بحث رشتگردی این پل تاریخی و یخچال طبیعی چمارسرا را نیز به گردشگران معرفی کنیم.

 

رضا صدفی در خصوص تورهای رشتگردی اعلام کرد: در روایت های تاریخی می توانیم روی پل چمارسرا کار کنیم و بسیاری از اتفاقات نهضت جنگل و اسکان های اولیه را در این روایت ها داشته باشیم. تمامی موزه های ما تقریبا تعطیل هستند و شاید این تعطیلی دراز مدت باشد اما می توانیم روی روایت های تاریخی اینچنینی کار کنیم. به نظر نمی رسد این موضوع هزینه بالایی داشته باشد.

 

علیرضا حسنی رئیس سازمان سیما منظر شهرداری رشت در خصوص پل خشتی چمارسرا، بیان داشت: جداره سازی پل ها در دستور کار سازمان بوده است و به دلایلی از دستور کار خارج شده است. فضا سازی محیطی و رنگ آمیزی و نورپردازی از جمله مواردی است که در نظر داشتیم. با نظر کارشناسان و در صورت همراهی میراث می توانیم به این موضوع ورود کنیم.

 

خارابیان مشاور کمیسیون گردشگری شورای شهر رشت در خصوص طراحی نور و نورپردازی ها در سطح شهر، عنوان کرد: نورپردازی ها باید آرامشبخش باشند. نورپردازی نیاز به رعایت نکات تخصصی دارد که انتظار می رود از این پس بیشتر رعایت شوند. خیره کنندگی نور می تواند برای رانندگان خطرآفرین باشد و حواس رانندگان را پرت کند.

  • گروه خبری : اخبار,کمیسیون گردشگری
  • کد خبر : 4090
کلمات کلیدی

تصاویر

مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم